Herkomst van de wildgeplukte JiaogulanIn China groeit Jiaogulan in de volgende provincies: Shanxi, Jiangsu, Zhejiang, Jiangxi, Anhui, Fujian, Hubei, Hunan, Sichuan, Yunnan, Tibet, Guizhou, Guangdong and Guangxi.

Onze wildgeplukte Jiaogulan komt overwegend uit de regio Shennongjia (provincie Hubei).

Shennongjia is een berg-en woudgebied, dat meerdere bergruggen omvat, o.a. de Qinling-, Wudang-, Wushan-, Jingshan- en Shennongjia-bergen. 85% van het oppervlak van Shennongjia bestaat uit gebergte, bijna 70% is bedekt door woud.

Bio Bio 2 Bio_3 Bio 2 Bio_3

De naam Shennong verwijst naar talrijke sagen waarin gewag wordt gemaakt van de mythische figuur Shennong, één van de drie 'Verhevenen'. Shennong zou zich ca. 5000 jaar geleden in deze streken hebben opgehouden en de lokale bevolking akkerbouw hebben bijgebracht. Ook zou hij honderden planten hebben onderzocht op medicinale eigenschappen. Zo wordt ook de ontdekking van thee aan hem toegeschreven. Shennong werd vanwege zijn grote bijdragen voor de mensheid als Godheid vereerd.

In de bergwouden van Shennong groeit al sinds mensenheugenis Jiaogulan van de allerhoogste kwaliteit. Jiaogulan wordt onder het "Tea-Picker" logo door lokale kleine boeren met de hand geplukt en met de grootst mogelijke zorg gedroogd en verwerkt.

Deze wildpluk kwaliteit staat garant voor zuivere onvervalste Jiaogulan en overtreft de gecultiveerde Jiaogulan in smaak.

Bio Jiaogulan Tea-Picker Logo
Boek-Jiaogulan-China's plant der onsterfelijkheid