Gebruik van Jiaogulan

Jiaogulan wordt traditioneel als kruidenthee gedronken. In zuid China wordt Jiaogulan als basisvoedsel gezien. Voor de thee worden de bladeren geplukt en gedroogd. De bladeren bevatten de hoogste concentratie saponinen. Jiaogulan is niet alleen een lekkere kruidenthee maar is ook gezond. Enerzijds vanwege de sterke antioxidant werking, anderzijds vanwege de hoge concentraties van verschillende saponinen, de zogenaamde gypenosiden. Deze hebben een harmoniserende werking op lichaam en geest en versterken daarnaast het immuunsysteem. Deze werking wordt in de literatuur ook wel adaptogeen genoemd.



Bereiding van Jiaogulan kruidenthee

Jiaogulan thee is een smakelijke en krachtige kruidenthee met een licht zoete smaak welke afkomstig is van de natuurlijke suikers van de plant. Jiaogulan brengt het lichaam in balans en zorgt ervoor dat het algemeen welbevinden toeneemt. Jiaogulan thee Een theezakje a 2 gram of eenzelfde hoeveelheid losse thee is voldoende voor een liter thee. Nadat u het theewater aan de kook heeft gebracht verdient het aanbeveling het even iets af te laten koelen. Vervolgens dient de thee na het opgieten ca. 5-10 minuten te trekken. Jiaogulan kan ook heel goed koud worden gedronken.



Thee recept

Het volgende recept is een waar levenselixer en kan in de zomer bovendien als ice-tea worden gedronken: 1 liter gekookt water in een theepot gieten en een halve minuut laten afkoelen. Voeg een theezakje Jiaogulan toe en een paar schijfjes verse gemberwortel. 5-10 laten trekken. Bij het uitschenken eventueel een paar druppels verse citroensap toegevoegen.

Bio Jiaogulan Tea-Picker Logo
Boek-Jiaogulan-China's plant der onsterfelijkheid